China devine liderul global al box office-ului, detronând SUA

Posted 2020/10/25460

Pentru prima dată în istorie China detronează SUA la box office, se vede într-un raport citat de publicația The Wrap. Încasările din filme au ajuns anul acesta în China aproape de cifra de 2 miliarde de dolari, ceea ce poziționează țara pe locul 1 global. Acest lucru în condițiile în care cinematografele chineze operează la 75% din capacitate iar filmele noi sunt puține.

Vânzarea de bilete din SUA a fost boicotată de închiderile succesive de cinematografe cauzate de criza sanitară, încasările de până acum ridicându-se la 1,94 miliarde de dolari, sub totalul de 1,988 miliarde din China, conform unui raport întreprins de Artisan Gateway, firma de cercetare în domeniul investiției în industria cinematografică. O comparație cu încasările din aceeași perioadă a anului trecut dă imaginea completă a dezastrului – America de Nord avea un box office de 9 miliarde de dolari până în octombrie, și 11,4 miliarde de dolari până la finalul anului; China vindea bilete anul trecut de 9,2 miliarde de dolari.

Două sunt titlurile care au contribuit semnificativ la succesul chinez: My People, My Homeland – o dramă producție locală, ce a câștigat în 18 zile de rulare 360 milioane de dolari și The Eight Hundred, cu încasări totale de 460 milioane de dolari, majoritatea provenind de pe teritoriul chinez.

În termeni de încasări globale, The Eight Hundred surclasează producția americană a anului, filmul Sony Bad Boys for Life, ce a vândut bilete în toată lumea în cuantum de 426,5 milioane de dolari.

Publicația The New York Times scria la începutul acestei săptămâni că, datorită ținerii sub control a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, economia chineză a crescut cu 4,9% între lunile iulie ți septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Succesul cu privire la box office în China poate fi pe fondul reușitei de a ține sub control îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *