Pentru No Time to Die s-a folosit Coca-Cola de 70.000 de dolari la o cascadorie pe motociclete

Posted 2020/10/25550

Filmele din seria James Bond au avut, prin rotație, o distribuție și o echipă de producție variată (Martin Campbell, Marc Forster, Sam Mendes și Cary Fukunaga), însă o persoana a rămas o prezență constanta alături de Daniel Craig în rolul lui Bond: coordonatorul de cascadori Lee Morrison. Colaborator fidel al lui Craig, Morrison lucrează cu actorul de la Lara Croft: Tomb Raider din 2001 încoace. Într-un interviu cu Total Film magazine, Morrison a anunțat că pentru ultimul film cu Bond, No Time to Die, echipa a venit cu o idee originală, anume de a turna peste 30.000 de litri de Coca-Cola pe străzile din Matera, Italia.

Cascadoria de la care a pornit totul apare și în trailerul de la No Time to Die, în ea Bond sărind cu motocicleta peste un zid, pentru a ateriza mai târziu pe străzile cu piatră cubica din Matera. Morrison descrie cascadoria, în care Paul Edwards, cascadorul care îl dublează pe Craig, sare peste o rampă de 8 metri la 100 de kilometri pe oră. Pentru siguranța cascadorului, sucul împrăștiat pe piatra cubică o face mai lipicioasă, prevenind derapajele sau căderile.

Una dintre cascadorii a cerut echipei lui James Bond să arunce peste 30.000 litri de cola pe străzile din Italia…

„Am dat aproape 60.000 de euro turnând Coca-Cola prin Matera, a spus Morrison pentru Total Film. De multă vreme torn Coca-Cola pe suprafețele lucioase…și face lucrurile foarte curate după ce se spală.”

Echivalentul a 60.000 de euro înseamnă 70.691 de dolari, o sumă remarcabilă dată pe Coca Cola, dar care nu e aproape nimic comparativ cu bugetul de 250 de milioane de dolari al filmului. Bugetul este cel mai mare al vreunui film Bond cu Daniel Craig.

Deși filmul trebuia să aibă premiera luna următoare, după ce fusese deja amânat față de aprilie 2020, acum filmul a fost din nou amânat până pe 2 aprilie 2021. Craig a luat apărarea studiourilor, de curând, la The Tonight Show cu Jimmy Fallon, spunând: „Contextul e mai important decât noi toți. Vrem ca publicul să meargă la film așa cum trebuie, în siguranță. Cinematografele din întreaga lume sunt închise. Vrem să avem premiera simultan în întreaga lume și acum nu e momentul. Vă țin pumnii, 2 aprilie va fi ziua cea mare.”

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *